Renovering av stengolv på Kungliga Tennishallen

 

I somras fick vi återigen chansen att hjälpa Kungliga Tennishallen med golvrenoveringsarbeten. Denna gång handlade det om dryga 250 kvm stengolv i entréhallen som skulle slipas och poleras.

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

 

När vi på Adamant Golvteknik slipar stengolv så anpassar vi slipmetoden efter vilket stenmaterial som ska slipas, hur det ser ut med fogsprång, vilka maskiner vi kan använda och hur kunden önskar att slutfinishen ska se ut. I detta fall så våtslipade vi golvet i två steg för att slipa ner i stenen så att alla gamla repor och skador försvinner. För att inte skada kanterna på stenplattorna så använder man då ett verktyg som ser ut som en rund plastskiva med infällda diamantsegment. Därefter så polerades golven i 8 steg med HTC Swedens DX-verktyg som är specialanpassade för polering av stengolv.

 

SGW3 DX_Black

 

Metoden kan i slutresultat likställas med ett HTC SuperfloorPlatinum™, högblankt och väldigt lättstädat.

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

 

Vi fick nu även chansen att se hur förra årets arbete klarat ett års slitage med bland annat ett Stockholm Open. Som vi tidigare skrivit här på hemsidan så var det ett utmanande projekt som utfördes sommaren 2015 där vi slipade bort den gamla färgbeläggningen, slipade och polerade den underliggande betongen enligt metod HTC SuperfloorPlatinum™. Dessutom sågades 5-6 cm breda spår varannan meter över hela golvytan som sedan fylldes med pigmenterat spackel som slipades in med de övriga golvet.

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC